Kamado Bono

Waarom Kamado Bono?

Inmiddels zijn er vele tevreden Kamado Bono gebruikers in Nederland. Nieuwsgierig naar hun ervaringen? Kijk op onze Facebook groep Nederland Grilling and Smoking.

Wat maakt Kamado Bono zo uniek?

  • Levenslange garantie op het keramiek (voor de 1e eigenaar, privaat gebruik)
  • Glasfiber pakking voor superieure luchtdichte afsluiting
  • Robuust scharniersysteem, uitgevoerd met 3 grote veren
  • Standaard geleverd inclusief vele accessoires!
  • Zeer scherp geprijsd

Bovenstaande opsomming laat al zien dat Kamado Bono zich uitstekend kan meten met de bekende merken!

Nieuwsgierig en wil je meer weten over Kamado Bono? Kijk op Youtube één van de vele filmpjes!

Of neem vrijblijvend contact met ons op!

Belangrijke tips

Opbouwen

De kamado wordt geleverd in een palletdoos. Nadat je de omdoos hebt verwijderd komt het keramische ei tevoorschijn, deze is reeds voorgemonteerd. Volg de meegeleverde opbouwinstructies. Bouw het onderstel op en haal het ei vanbinnen leeg. Het keramische ei is glad en zwaar (zeker bij de grote modellen). Daarom raden wij altijd aan het ei met 2 personen in het onderstel te zetten.

1e keer inbranden

Wanneer je de kamado voor de eerste keer gaat aansteken laat je hem een uurtje of 2 op ongeveer 200 graden draaien om laatste lijm- en verfrestjes te verbranden. Nu kan je mooi een beetje spelen en oefenen met de temperatuur 

Aansteken

Er zijn verschillende manieren om de kamado aan te steken: met aanmaakwokkels of met een elektrische grill aansteker. Je steekt de kamado aan met het deksel open en alle schuifjes open.

Gebruik NOOIT chemische producten zoals b.v. de witte aanmaakblokjes. Dit trekt het keramiek van de kamado en wordt weer afgegeven aan de gerechten de je op de kamado maakt.

Houtskool

Gebruik grote brokken houtskool die neutraal zijn qua smaak en lang meegaan. Een supermarkt of tankstation heeft deze kwaliteit vaak niet, ga hiervoor dus naar een BBQ speciaal zaak. De grote brokken houtskool maken het mogelijk om de temperatuur van de kamado te kunnen reguleren. Ook doet de houtskool heel veel met de smaak van je gerecht.

Verder vul je de kamado altijd voldoende, of je nu gaat voor een sessie op hoge of lage temperatuur. Hoe lang die ook duurt. De houtskool die na je sessie over is gebruik je namelijk opnieuw. Door na het grillen de magrietschijf én de luchtschuif te sluiten doof je het vuur, zodat je een volgende keer met de resterende houtskool verder kunt.

Let op! Gebruikt nooit briketten i.o.d. !

Temperatuur reguleren 

De temperatuur regel je door een samenspel van de 2 luchtschuiven: onderin en bovenin. Met de luchtschuif onderin bepaal je grofweg het bereik van de temperatuur in de kamado, bijvoorbeeld 200-300 graden. Met de schuif bovenin kan je vervolgens in dit bereik de gewenste temperatuur instellen. Het vergt even oefening maar dit heb je eigenlijk heel snel door. Ga gewoon een avond oefenen en je zult zien dat je het snel onder de knie hebt. 

Schoonmaken

Het rooster maak je schoon met een goede borstel. Verder hoef je niets aan het rooster te doen. Verder voor iedere keer opstarten zorg je ervoor dat de kamado zodanig as vrij is zodat deze lekker veel zuurstof kan aantrekken.

Wanneer de kamado aan de binnenkant erg vet en vies is kan je deze even schoonbranden. Dit hoef je echt niet iedere keer te doen, niet op hoge temperatuur te doen en ook niet voor een lange periode. Een half uurtje op 250 graden is meer dan prima. Langer is niet nodig.