Hofstede Buitenbeleving

Buitenbeleving op zijn best!

Reviews van gebruikers

Review van Peter namens JustForkoks 

Yes! Eindelijk is de tijd om BBQ’s te testen voor DeBesteBBQ2023 Awards! Het weer is nog niet écht heel erg uitnodigend, maar het bbq vuur brand van binnen als nooit te voren! We trappen de 2023 editie af, direct met een monster van een Kamado! Een serieuze titelkandidaat als men kijkt naar looks, grootte en prijs! We hebben het over de Kamado Bono van Hofstede Buitenbeleving!

Ja, dan is het moment aangebroken voor de eerste unboxing van het jaar. En wat voor één!! We worden erg vrolijk van de doos, kleurrijk bedrukt met goede duidelijke afbeeldingen van de inhoud, en pakkende teksten. Zo zou elke Kamado doos er uit moeten zien. Zéér aangenaam verrast!

Bij het in elkaar zetten van elke Kamado beginnen we altijd met het onderstel. Er zit trouwens een zeer duidelijke gebruiksaanwijzing bijgeleverd, maar ik ga kijken of ik de Bono in elkaar kan zetten zonder deze te gebruiken. Het onderstel voelt goed solide aan , én wat me vooral opvalt is dat er een hele dikke laag coating op zit.

Wat opvalt is dat het een hele degelijke Kamado is. Groot en hij zit goed in elkaar. Een parel van een BBQ, die gelijk de aandacht op zal eisen van elk bezoek.

We beginnen met een low and slow vleesje, nou ja vleesje, 4 Porkhammers! Deze worden rustig en natuurlijk indirect gegrild. Om ze vervolgens met butcherpaper in te pakken en ze een laatje zetje te geven. De Bono is gemakkelijk in zijn temperatuur regulatie. Dit valt mij écht op, want de regel is, hoe groter de dome, hoe langzamer de reactie van een handeling.

Ik merk bij de Bono niet dat ik op een hele grote Kamado sta te werken. Hij reageert snel, en wanneer er “geknepen”wordt gaat ie niet direct uit.

Conclusie

Ja, en dan zijn we aangekomen bij het eindoordeel. De Kamado Bono is een hele fijne Kamado, weliswaar met wat onderhoudsgevoelige onderdelen, maar ben je niet zo lui als mij (qua BBQ schoonmaak etc) is dat natuurlijk geen probleem.

Hij heeft een groot grill oppervlak, én komt compleet aan. Zelfs een chicken sitter wordt er standaard bij geleverd. Erg fijne details dus. Qua uiterlijk is het een echte eyecatcher, er staat écht een knoepert van een shiner in de tuin. Persoonlijk vind ik het golfbal reliëf wat gedateerd, maar dat is persoonlijk.

Al met al staat er voor een goede prijs een zeer goede én complete Kamado in de tuin, met levenslange garantie op de dome. Dan ben je als fabrikant wel zeker van je zaak dus!

De Kamado Bono doet mee met DeBesteBBQ2023 in de categorie “Beste Kamado tot 1000” .

Bekijk de complete zeer uitgebreide review via www.justforkoks.nl/review-kamado-bono-grande-23/